2007. szeptember 17., hétfő

Anna fogai és egyéb dolgai

Hú, nagyon megszenvedtük a harmadik fogacska érkezését. A többesszám nem véletlen: éjszakákon át alig aludtunk, szegény annyira szenvedett, sirt, fájt a hasa, nagyokat pukizott. Kicsit meg is ijedtem, mi baja lehet, de többen mondták, hogy a fog miatt lehet. És valóban, kibújt. Pár nap szünet után most valószinűleg készülődik a negyedik is.
Nem gondoltam volna korábban, de hozzá lehet szokni az éjjeli ébredésekhez. Mostanában Julcsi kétszer kér vizet éjjel, Anna meg számlálhatatlan alkalommal felsir.

Egyébként nagyon ügyes. Sokat ácsorog és sebesen mászik. Rákészül, beméri a célt, aztán leszegi a fejét, hogy csökkentse még a légellenállást is, és sprintelni kezd.
Julcsival szoktak már kergetőzni, bár azt hiszem, Anna még nem teljesen érti a játék lényegét. de igyekszik partner lenni.

Szeret beszélgetni is, kedvenc szava a dedede. Néha úgy tűnik, ismétel szótagokat, akarja mondani, hogy anya, apa, de ez a szakirodalom szerint nem lehetséges.

1 megjegyzés:

Marina & Kimo írta...

Zsuzsikám, el sem hiszem, hogy kétéves a Jucsi baba, meg, hogy Anna már mászik. Jaj úgy repül az idő, észre sem vesszük dolgos hétköznapjainkban. Én meg azon kapom magam, hogy Bella kezd kamaszodni. Nem kislányos, inkább kistini már. Hmmm.