2007. november 28., szerda

Ilyenek a lányok...

Julcsi
Mostanában kedvesebb, mint régebben. Néha már magától bújik, puszit ad, holott régebben nehezen lehetett rávenni erre. Tegnap Flórával is kedves volt, megtörölgette a kezét, aztán a tenyerébe akarta venni kis barátnőjét.
Rossz evő lett, sajnos és nagyon válogat. Szerencsére az almát nagyon szereti, abból bőven kap. A húst, a zöldségeket nem nagyon eszi, a levesben főtt sárgarépa kivételével. Néha azért lecsúszik pár falat másból is.
Még rosszabb alvó. Leteszem az ágyba és már áll is fel, hogy ő kiszáll, holott egy perccel azelőtt aludni akart menni.
Nagyon okos, rengeteg dalocskát, mondókát tud, mondogatja is őket, sokszor tizszer is elismétel egy-egy rövidebbet. Nagyon aranyosan, átéléssel énekel, mutatja közben a csigabigát a tenyerében, vagy a fákat, ahogy fújja őket a szél.
Szépen szinez, szeret nyomdázni. Sajnos nincs sok alkalom kézügyeskedni, mert Anna még kicsi hozzá és mindent a szájába vesz, amit előveszünk.

Anna
Kis tünemény, nagyon kedves, bújós, ragaszkodó. Szeret puszilkodni, buccolni. Ha megkérdezem, mutatja az orrát, szemét, fülét, száját, lábát. Nagyon szeret ilyet játszani.
Sokat gondolhat a kutyákra, mert időnként ugatni kezd.
Pár napja hajlandó eszegetni zöldségpürét, csirkemájat, főtt répát rágcsálva. Az almát már régóta megeszi, reszelve keveset, inkább harapdálva.
Tejterméket még nem kaphat, mert ekcémás a bőre.
Nagyon rossz alvó, sokszor felsir. Nappali tündér, éjszakai rém. Julcsi is ilyen volt, sőt, még most sem sokkal jobb alvó.

Lányok egymás közt
Egyre kedvesebbek egymáshoz. Tegnap Julcsi megetette Annát kölesgolyóval, aztán megsimogatta és megfésülte. Anna is nyújtja Julcsinak az ételét kóstolásra.
Ha rossz kedvük van és mindegyikük épp rám akar mászni, ellökdösik egymást. Szerencsére ez ritka és egyelőre ebben ki is merül a féltékenységük.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én úgy látom, hogy ezeknél a lányoknál egy közös vonás figyelhető meg-azok a hatalmas, gyönyörűséges szemek!Fmama