2008. január 1., kedd

Anna egyéves

Hihetetlen! Egy éve szilveszterkor született, mintha tegnap lett volna, és már ilyen nagylány!
Isten éltessen sokáig, kicsi Annánk!


Kapott egy nagyon aranyos fürdőjátékot: pingvineket visz fel a felvonó, majd lesielnek a lejtőn. Mindannyiunknak nagyon tetszik, kipróbáltuk szárazföldön is:

Egyéves helyzetjelentés:
Anna már kezd önállóan járni, 10-12 apró lépést tesz meg magától, és nagyon szeret belémkapaszkodva menetelni, viharos gyorsasággal.
Állathangokat utánoz: kutyát, cicát, kacsát, macit és halacskát. Anya=ááá, apa=paa, kérem=ké, tessék=te, papucs=pa (bizony, éppúgy, mint apa:)).
Leginkább szopizik, bár már hajlandó zöldségeket, pici husit, rizst is enni. Az üveges bébiételeket sajnos előnyben részesiti a saját főzésű ételekkel szemben. Julcsi épp forditva működött ennyi idősen. Folyadékot nem iszik az anyatejen kivül, néha pár korty vizet, de inkább csak játékból.
Nagyon-nagyon-nagyon huncut.
Szeret olvasgatni, vagyis képeskönyveket nézegetni, a karácsonyra kapott játékkonyhát ő is ügyesen használja, pakolgatja az edényeket, kóstolgat a műanyag kanállal. Szeret tornyot épiteni, leszedni, és meglepő módon nem rombolja le rögtön, amit én felépitek, hanem nézegeti.
Bújós, ölelgetős, puszilkodós.
Hat foga jött ki eddig, a négy középső teljesen, a két felső kettes pedig félig.


Szilveszter
Este elmentünk Anikóékhoz szilveszterezni:
Annát fél 10 kor pizsmába öltöztettem, de ő még éjfélig virgoncan játszadozott, majd félórás alvás után újra éberen nézelődött. Negyed kettőkor értünk haza.
Julcsinak tetszett a tüzijáték. Mondta is utána: láttam a vizijátékot!
Közben pedig egy összeölelkező plüss nyúlpárnak mutatta a fényeket: Nézd, nyuszik, milyen szép! Majd közelebb hajolt hozzájuk és izgatottan a fülükbe súgta: Citromsárga is lesz!

1 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk, Annácska!
Kriszta, Gábor, Flóra