2008. május 6., kedd

Kedvenc foglalatosságok

Anna a legjobban motorozni szeret. Kicsi bizonytalan vagyok, hogy egy tizenhat hónapos kislányak ez-e a legmegfelelőbb mozgásforma, mert állandóan baleset éri. Másfél hete akkorát esett egy gödörben, hogy elharapta a nyelvét és a szája szélét, ömlött a vér szájából. Sokszor elesik az utcán, múltkor Tibiéknél nekiment a falnak, az arcát ütötte meg. Elképesztő vakmerő, legalábbis úgy tűnik, ha visszagondolok arra, Julcsi milyen óvatos volt ilyen kicsiként, és még ma is az.
Szeret firkálgatni, gyöngyöt fűzni, formabedobóval játszani, és már énekelgetni is elkezdett. Kedvenc éneke Julcsi kedvenc éneke, a Tarka kutya sétatéren sétál, vagyis a tattatutatétatéjetétá.

Julcsi a legjobban rajzolni szeret, méghozzá filctollal. Lemoshatót használunk, hisz kicsi még. Nagyon ügyes, felismerhető állatokat rajzol, vidám és szomorú arcokat, és a legtöbbször hóembert, vagyis hófejet, amiből kinő ez-az.
Szeret még énekelni, verselgetni, hosszan mesél, énekel magának, a kutyájának, nekem. Fontos neki a közönség véleménye is művészi tevékenységéről, mert megkérdezi néha, szép volt-e adalocska, amit költött.

Nincsenek megjegyzések: