2008. augusztus 30., szombat

A lányokról ez meg az

A lányok újabban jókat viháncolnak együtt. Előbb-utóbb persze sirásba fullad, Anna szalad hozzám, hogy "Júcsi megcsapott", de hamar újrakezdik a közös játékot. Főzőcskéznek, etetik egymást, altatják az állatokat. Most például együtt énekelnek és táncolnak. Vendégeskedik nálunk egy félig japán félig francia fiú nálunk, akit ha meglátnak, azonnal táncra perdülnek és jókedvük lesz. Valójában nem értem, mert a fiú egy szót sem szól, csak nézi őket, mégis olyan hatással van rájuk, mintha az ő szórakoztatásukra jött volna. Pedig ilyen szótlan embert én még sosem láttam. Őket ez nem érdekli, jó játszótársnak tekintik.
Anna elképesztően jól beszél, pedig alig 20 hónapos. És folyamatosan beszél, összetett mondatokkal, mindent megmagyaráz, mindent észrevesz és kommentál. Nagyon mulatságos. Olyan jó, hogy mindig ki tudja fejezni, mi jár a fejében.
Julcsi megtanulta kimondani az "r" hangot, szorgalmasan gyakorolja. Elég vicces, mert raccsolva, túlozva mondja. Igy hivogatja Annát: Anna, gyerrre. Nem érrrted?

Nincsenek megjegyzések: