2008. december 17., szerda

Csoki hegyekben, várakozás, akarat

A Mikulásnak nagyon tetszett, hogy ilyen szépen kitisztitottuk csizmákat, jó sok csokit hozott. Lehet találgatni, ki eszi meg:)

Julcsi nagyon szeret karácsonyi dalokat énekelni. Az ovis karácsonyon előadták a sok dalt, amit tanultak. Itthon pedig Gryllusz karácsonyi cédéjét hallgatja, és énekli, átkölti: "kék karácsony, kék a kis lába...".

Anna is vele énekli, leginkább ismétli, aztán bezsonyganak, Julcsi átkölti, Anna kiabálva, hatalmas beleéléssel utánozza, és nagyokat kacagnak.

Anna akaratossága a második szülinapja felé közeledve rohamosan nő. Nem lehet ellentmondani neki, pedig én sem vagyok kismiska.
Az utóbbi napokban a lefekvés körül folyik a harc: a nagyágyban akar aludni. És persze mi is ott szeretnénk aludni. Végülis ha összehúzzuk megunkat, elférünk, de szeretném, ha nem ott aludna el. Először ezt meg is értette, éjjel átjöhetett. De aztán ez sem volt elég. Akkor kijöhetett a kiságyából és matracon alhatott el Julcsival a gyerekszobában. Egy boldog este után ma már ez sem volt jó. Végül ugyanez a felállás volt, bónuszként pedig én is ott maradtam vele, amig el nem aludt. Várom a fejleményeket, mi lesz év végéig. Lehet, hogy szilveszterkor már a csilláron alszik...

Nincsenek megjegyzések: