2008. december 28., vasárnap

Kisjézus és társai

Elég nagy ideológiai zűrzavar uralkodik a Karácsony körül mifelénk. Julcsi szájából ilyesmi mondatok hangzanak el: Most én vagyok a télapó és megyek a karácsonyfához, hogy megnézzem, mit hozott a Jézuska.
Koncepcióm szerint az angyalok díszitik a fát, hozzák az ajándékot, és Jézus születését ünnepeljük. Télapó, Mikulás már hazamentek.
Julcsi azonban remekül kombinálja ezen szereplőket. Ráadásul nagyon izgatja a bibliai történet, gondolom, az ovis hittan hatására. Talált magának egy textilvirágot, aztán egy műanyag égősorról való műanyag virágot, és azokkal akart még aludni is, azt mondogatta, az az ő szent virágja. Az is kiderült róla, hogy Szűz Mária virágja.

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

A gyerekek fantáziája végtelen :) Szerintem az idő "rendet tesz".
Nálunk van Mikulás/Télapó idő, és ő mindig cipőbe teszi az ajándékot (volt is ám nagy cipőpucolás!:), aztán Mikulás idő után lesz karácsony idő, mikor a fát mi díszítjük, közösen, ezzel lepjük meg az angyalkát, aki hozza a karácsonyi ajándékokat. Aztán karácsonyidő után angyalka elviszi a fát, hogy jövő karácsony időre is legyen fenyőfánk - vhogy meg kellett indokolni, miért szedjük le a díszeket :)