2009. május 22., péntek

Erdélyi kirándulás

Egy hétig Erdélyben voltunk, Karcsi három koncertet adott, mi pedig követtük. Velünk jöttek a barátaink is, Mariann, Tibi és István. Jártunk Nagybányán, Csikszeredán és Székelyudvarhelyen. Nagybányán egy családnál vendégeskedtünk, Csikszeredán Imrééké lakásában húztuk meg magunkat, Székelyudvarhelyen pedig a szervező liceum vendégházában. Nagyon kedvesen fogadtak mindenütt.
A lányok néha nagyon élvezték az utat, néha pedig nagyon nehezen viselték. Nagybánya volt a legjobb, ott családias hangulatban telt az idő, kirándultunk, jókat játszottunk a Teleki ház kertjében. Később egyre fáradtabbak lettek a lányok, ennek megfelelően egyre nyűgösebbek. A csikszeredai koncert estéjén viszont olyan türelemmel viselték, hogy egy sörözőben beszélgetünk a szervezőkkel, és a hozzánk csatlakozó Bogányi Gergővel, Jáki Teodóz atyával, a ő csiksomlyói vendéglátóikkal, hogy minden nyüglődést ellensúlyoztak ezzel.
Erdély magával ragadó, bizonyára visszamegyünk még jónéhányszor.
Képek később, most nem találom a kábelt.

1 megjegyzés:

Kriszta írta...

Hú, ez nem volt valami bő lére eresztett beszámoló :) sebaj, majd szóban. Már nagyon hiányoztok családunk kisebb és nagyobb tagjainak.