2009. június 7., vasárnap

Programjaink kép nélkül

Sajnos a fényképezőgépünk memóriakártyája megsérült, igy nem tudtam megörökiteni a heti programjainkat. Pedig érdemes lett volna.
Hétfőn Szentendrén voltunk a skanzenben, a pünkösd alkalmából rendezett gyerekprogramon. A gyerekek körhintáztak, játszottak fajátékokkal, jártak gólyalábon, megnéztünk egy előadást, három népmesét adott elő egy társulat, két felnőtt és egy gyerek, nagyon profin. Sajnos nem emlékszem a nevükre. Karcsi is jött velünk, jó kis családi program volt.
A mostani esős hétvégén hármasban vettük a nyakunkba a vidéket, Julcsi, Anna és én.
Tegnap Gödöllőn voltunk a Koronázási Hétvégén, amellyel arra emlékeznek, hogy a kastély 1867-ben koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és Ferenc József tulajdonába. A szinvonalas programokból sajnos csak keveset láttunk, de maga a hely gyönyörű, ideális környezet a felüdülésre még akkor is, ha nincsenek programok. A kedvünket még az élvezhetetlen bábelődás sem tudta elrontani. Az Óperenciás Bábszinház adta elő a Gulliver Lilliputban cimű darabját. A bábok hangja magnóról szólt, semmit nem lehetett érteni belőle (Julcsi: "Ezek nem tudnak beszélni?"), nekem maguk a bábok sem tetszettek, és a főszereplő sem beszélt sokkal érthetőbben náluk. Viszont készitettünk hercegnő-koronát, láttunk lovas huszár bemutatót, ettünk fincsi lángost.
Ma elmentünk a könyvhétre (rossz idő ellenére, ugyanis mivel elfelejtettem kijelentkezni nemrég eladott lakásomból, Pesten kellett szavaznom), ahol a Figurina Bábszinház előadását láttuk. Nagyon eredeti, szinvonalas, szórakoztató előadás volt. A lányok nem osztoztak annyira a lelkesedésemben, de talán kicsik még ehhez. Odafigyeltek, csak nem teljesen értették. Ennek az is lehetett az oka, hogy rengeteg ember, sok-sok kiadó standja vett körül minket, ami elterelte a figyelmüket. Vettünk gyorsan két Bálint Ágnes könyvet és Lackfi János és Vörös István verseskötetét, az Apám kakasát.
Aztán hazamenekültünk az eső elől, Julcsi ült a babakocsi ülésén, Anna az ölében, hogy meg ne ázzanak. Ez volt számukra a nap fénypontja. Már nem is emlékszem, mikor vettem utoljára elő a babakocsit. Valamikor ősszel talán.

Nincsenek megjegyzések: