2009. augusztus 30., vasárnap

Anna és az ovi

Anna vegyes érzelmekkel néz az ovi elé. Néha büszkén újságolja, hogy ő már óvodás, máskor pedig közli, hogy ő inkább itthon maradna velem. Örülök, hogy várja, ugyanakkor kicsit félek, hogy ugyanaz lesz, mint a bölcsiben, ahol nagyon rosszul érezte magát, ráadásul tőle szokatlan módon ezt csendben tette, magában szenvedett. (Ja, és olyan, mint én: még a legrosszabb helyzetben is képes saját magán nevetni: azon viccelődött, hogy ő inkább bölcsibe menne, és ezt fél napont kitartóan ismételgette, holott már a bölcsi előtt elhaladva is mufurc lesz.) Ma már mondta, hogy ő nem fog játszani az oviban. Azért reménykedem, hogy Marika néni képes lesz szóra és játékra birni, 29 másik gyerek mellett.
Amig tartott a bölcsi, Anna szinte folyamatosan köhögött, jó időben is, minden második hetet itthon töltötte. Aztán június elejétől augusztus végéig egy köhintés sem hallatszott itthon, kivéve persze az én allergiás krahácsolásomat. Tegnap éjjel és ma napközben pedig Anna köhécselt. Rossz volt hallani, azonnal arra gondoltam, hogy közeleg a közösségi lét és ő igy tiltakozik.
Egyébként egyelőre nem tudjuk, mehet-e egyáltalán oviba, vagy csak januártól. Ez a bizonytalanság nem könnyitimeg a felkészülést.

Nincsenek megjegyzések: