2010. június 6., vasárnap

Hétvége

A magányosnak induló hétvége végül megtelt emberekkel. Megérkezett nagypapi, akivel a Vörösmarty téren adtunk egymásnak randevút.
Mielőtt összetalálkoztunk volna, körbejártuk a standokat, ami abban merült ki, hogy két nikkelbolhát üldöztem körbe a téren. Ennek eredményeképpen végül meg sem vettül a kiválasztott a könyveket. Nem baj, lesz még alkalom. Aztán megnéztünk egy bábelőadást, Szent Kristóf történetét. Kicsit nagyobb gyerekeknek szólt, nem klasszikus bábszínház, hanem középkori ruhákban, középkori dalokat énekelve, szerepelve ott vannak a bábok mozgatói is. Szép díszletek, szép zene, kifinomult előadás, de nem a legkisebbeknek szól. A lányok érdeklődve hallgatták végig, figyeltek, kommentálták, amit láttak. Nagyon örülök ennek, látom, hogy a mese nagyon fontos nekik, a lényük mélyéig hatol. Az oviban is volt egy erdélyi mesélőember, ő is nagyon tetszett nekik, pedig hosszan beszélt, nem mindenki élvezte. Julcsi ma délben elmesélte nekem a történetet, kicsit átalakítva. Ő amúgy is kitalál mindenféle történetet, és ma nagyon örült, amikor mondtam neki, hogy nem csak érdekes, jó volt a meséje, hanem vicces is. Örült, hogy úgy mesél ahogyan apa. Néha látom rajta, hogy rosszul esik neki, mennyit nevetünk Annán, aki igazi mókamester.
Szóval üldöztem a két nikkelbolhát, meglehetős szigort igényelt a terelgetésük, de az emberek megálltak mellettünk és csodálták a két vidám kis bohócot. Tényleg aranyosak voltak, de néha örültem volna, ha én is kívülről csodálhatnám és nem kellene állandóan azon aggódnom, hogy valamelyik eltűnik a szemem elől a forgatagban.
Délután nagypapival fagyiztunk, aztán Mariannáknál beszélgettünk.
Ma pedig csatlakoztunk az Úr napi körmenethez. Szép volt, és kis nyafi után a lányok is szívesen követték a menetet, kaptak virágot, szedték és dolbálták a szirmokat. Nagypapi többször rászólt Julcsira, hogy ne szedje fel a rózsaszirmokat, de én úgy éreztem, ez hozzátartozik az eseményhez, nem egy szigorú menetelés, a gyerekek nyugodtan sertepertélhetnek a virágoltárok körül.

1 megjegyzés:

Kígyófi Káin írta...

Tisztelt Blogíró!

Elnézést kérünk a zavarásért,főleg azért hogy spamelünk a blogodban csak ezzel a kis levéllel szeretnénk felhívni a figyelmünket magunkra. Igyekszünk úgy körlevelezni, hogy mindenhova egyszer írjunk, ha másodszor is előfordult szíves elnézésedet kérjük és nyugodtan szólj ránk!

A blogunk szeretné kultbloggá kinőni magát, ami tudjuk kemény munka, de 8 igencsak aktív szerkesztő van rajta az ügyön, a blog napi szinten frissül!

Különböző stílusban, különböző témákról írnak, így mindenki megtalálja a helyét és önmagát, színessé válik a cikk kavalkád, hiszen nem mind vagyunk egy véleményen (ezért sok vita cikk is születik).

Ha megnyertük a tetszésedet gyere bátran, légy folyamatos olvasó és terjessz minket!

Témék dióhéjban: Zene, film, könyv , ajánlók, művészek, költők írók, orvosi cikkek, mutációk, betegségek, életmód-tanácsadás, kutatások, horror és még ezoterika,okkultizmus, filozófia, érdekességek és Istenkeresés is megállja a helyét (normális keretek közt). Ezek mellett a készítők vicces képregényekkel is szolgálnak.

Szeretnénk alternatív fiatalok körében elterjedni és jóra és hasznosra tanítani őket. Nem támogatjuk az öngyilkosságot és semmilyen önpusztító cselekményt. Nem buzdítunk senkit sátánizmusra (bár volt róla szó, de csak ismeretterjesztő cikként) ,a témák az írók saját kedvenceiből és érdeklődési köréből áll csupán amit próbálnak minél kevésbé negatívabb kontextusban előadni.

Gyere és less meg miket, ha zavartunk pedig még egyszer elnézést, nem fordul elő többet! Üdvözlettel a:

M.A csapata