2011. február 27., vasárnap

Farsang

Egy fehér cicával és egy menyasszonnyal érkeztem az ovis farsangra. A cica csakis négykézláb volt hajlandó közlekedni, a menyasszony pedig nem volt hajlandó lecserélni az örökké a szemébe csúszó fátylat a szépséges koszorúra - mindketten szépek voltak és beleélték magukat a szerepükbe.

Szépséges, kacér menyasszony:


A legjobb barátnő katicalány szerepben:


Julcsit csak heves Sicc, cica kiáltásokkal lehetett elűzni a dobogóról:


Ilyenek a legjobb barátnők (Flóra katica lett volna, de amikor megtudta, hogy Julcsi cica lesz, ős is inkább a régi cicajelmezt vette fel):


Fánkevő verseny: Kata néninek nem volt könnyű dolga, amikor Julcsi magasságához kellett igazítani a csoport zsinórját:


Akivel a legjobban lehet mulatni:


Julcsi a fánkevő-verseny után szemfüles volt és átment Anna csoportjába szörpivó-versenyre:


Szende menyasszony:


Vasárnap voltunk egyházi farsangon a művelődési házban. Több mint négy órát töltöttünk ott, és minden percét élveztük (na jó, volt egy kis sértődés is közben, de elmúlt). Láttunk sok jelenetet, Anna csak akkor szeppent meg és jött oda hozzám mindig, amikor felbukkant a színen egy ördögfigura, de csak annyit kellett mondanom, hogy ez csak egy szereplő, aki beöltözött, és már szaladt is vissza az első sorba a nyuszifüleit lobogtatva. A jelmezversenyben Julcsi harmadikként ment fel a színpadra, aztán nem volt hajlandó lejönni, fent nyávogott végig a többi jelmez bemutatója alatt. Többször rákérdeztem a szervezőknél, leszedjem-e, de mindenki azt mondta, maradjon. Vicces volt.
A tombolán nem nyertünk semmit, ezen Julcsi kicsit megbántódott, mert tanúja volt, hogy keresgéltünk és vittünk be mi is ajándékokat, el is magyaráztam neki, hogy talán mi is nyerünk valamit, de hát egy ötévesnek a talán - most már tudom - értelmezhetetlen. Szerencsére kapott egy kis pónit a legjobban átélt alakításért (amit másnap elvesztettünk). Amúgy pedig nem árt megtanulni, hogy nem mindig neki jut minden. Főleg azután, hogy nyert fél óra műsoridőt a színpadon.
Barátkoztunk, beszélgettünk, táncoltunk, tökéletes este volt. Éjfélkor kerültünk ágyba.

1 megjegyzés:

dfEszter írta...

Nagyon helyesek a lányok! (és ott a Betmenem is az egyik képen :))